استفاده از داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی
نوشته شده توسط : خانم نظری

یك متخصص گیاهان دارویی با بیان این‌‌كه درمان سرماخودگی توسط پزشكان به ‌صورت علامتی انجام می‌شود، گفت: درمان علامتی به‌ معنای درمان قسمت‌های مختلفی از بدن است كه در بیماری سرماخوردگی درگیر می‌شود مانند درمان سرفه، آبریزش بینی، تب كه این نوع درمان با داروهای گیاهی نیز امكان‌پذیر است.

 دكتر علیرضا یزدی‌نژاد  خاصیت ضدباكتری گیاه آویشن را یادآور شد و افزود: این گیاه در درمان سرفه‌های خشك مورد استفاده قرار می‌گیرد كه در حال حاضر نیز فرآورده‌های مختلفی از آن در داروخانه‌ها موجود است. وی، بوی معطر این گیاه را دلیل بر حفظ خاصیت آن دانست و اظهار كرد: البته استفاده از این گیاه در زنان باردار ممنوع است و در زنان شیرده و كودكان زیر 2 سال نیز باید با احتیاط مصرف شود.

یزدی‌نژاد گیاه ختمی را از دیگر گیاهان موثر در درمان سرفه‌های خشك سرماخوردگی نام برد و اضافه كرد: افراد می‌توانند به‌صورت دم‌‌كرده یا جوشانده از این گیاه استفاده كنند و قرص مكیدنی آن نیز در داروخانه موجود است.

وی افزود: البته استفاده از این گیاه یا شكل دارویی آن در افراد دیابتی توصیه نمی‌شود، چرا كه استفاده از آن، قندخون را افزایش می‌دهد. این متخصص گیاهان دارویی، گیاه 4 تخم را كه تركیبی از بالهنگ، قدومه شیرازی و صمغ گیلاس و آلبالو است روش دیگری در درمان سرفه‌های خشك معرفی كرد.

تقویت سیستم ایمنی با كتیرا و سرخارگل

وی همچنین گیاه كتیرا و سرخارگل را از گیاهان دارویی نام برد كه موجب تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شوند و افزود: این دو نوع گیاه با افزایش تولید گلبول‌های سفید و تقویت فعالیت گلبول‌های سفید بدن سیستم ایمنی را تقویت می‌كنند. گیاه كتیرا بومی ایران است و در بازار نیز به ‌صورت خشك یافت می‌شود، ولی با توجه به این‌ كه سرخارگل بومی ایران نیست به‌ صورت آزاد در بازار یافت نمی‌شود، افراد می‌توانند آن را به‌ صورت قرص از داروخانه‌ها تهیه كنند.

یزدی‌نژاد با اشاره به خاصیت تب‌‌بری گیاه پرسیاوش در درمان سرماخوردگی اظهار كرد: پرسیاوش گیاه حساسی است و با گذشت 6 ماه از زمان جمع‌آوری آن، خاصیت خود را از دست می‌دهد.

دارچین؛ ادویه شفابخش
دارچین در درمان سرماخوردگی، سوء هاضمه و گرفتگی عضلات موثر است.به گزارش ایسنا، در طب سنتی چین از دارچین به عنوان یك سوپر دارو برای درمان مشكلاتی چون سرماخوردگی، سوء‌هاضمه، گرفتگی عضلات و همچنین افزایش سطح انرژی و بهبود گردش خون استفاده می‌شود. به گفته متخصصان، مصرف یك دوم قاشق چایخوری دارچین در روز میزان كلسترول بد خون را كاهش می‌دهد.

دارچین با پایین آوردن قند خون و افزایش میزان تولید انسولین در بدن به درمان دیابت نوع دوم كمك می‌كند. دارچین خاصیت ضد قارچی دارد و هاگ قارچ‌ها نمی‌توانند در محیطی كه دارچین هست، تكثیر شوند. این ادویه همچنین تكثیر سلول‌های سرطان‌های خون و غدد لنفاوی را كاهش می‌دهد.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می‌كند، تركیب دارچین با عسل نیز برای بهبود درد آرتریت مفید است. بعلاوه افزودن دارچین به غذا مانع از رشد باكتری‌ها و فاسد شدن غذا می‌شود و می‌توان از آن به عنوان یك نگهدارنده طبیعی غذا استفاده كرد.





:: موضوعات مرتبط: پزشکی , پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 393
|
امتیاز مطلب : 42
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : جمعه 22 بهمن 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: